© De Nil Vleeswaren 

Website door Sky Design

Boulogne

125 jaar geleden kwam de kunst van het fabriceren van Boulognes mee met de mensen van onze streek die naar Noord Frankrijk trokken om er ‘in ’t seizoen’ op het land te gaan werken. Boulogne was toen tot ver buiten onze regio gekend en zeer gegeerd.

Nu vandaag worden droge worsten in een hoog machinaal tempo afgevuld en afgeclipt in voorgebonden en voorgevormde kunstdarmen. Wij brengen nog altijd handmatig een natuurlijk vlies rond de vleesmassa en gebruiken een puntig (plastic) stokje in plaats van een clip.

Boulogne is vierkant van vorm en heeft een typische korrelstructuur. Wij knopen met vlasgaren éénmaal achter het stokje en maken een tweede geknoopte lus om hangen en het roken met eikenhouten schilfers mogelijk te maken. Zijn gekende donkerrode kleur, zijn unieke smaak krijgt onze boulogne pas na lang rijpen en drogen.

Dat ambachtelijk fabriceren is onze grootste troef en maakt het verschil. Boulogne is een zeer ingewikkeld product om te maken. Een optimale productie wordt uiteindelijk bepaald door kennis.

Play Video

Onze andere ambachtelijke producten