Over Marie-Anne De Nil

Geboren te Hamme op 13 december 1953 beseft klein “Jantje” al op zeer vroege leeftijd dat de fabriek haar leven is. Charles De Nil & Zoon was gevestigd in het centrum van Hamme (Klein Hulst).

In de voetsporen van haar vader, Armand De Nil, die haar grote idool en voorbeeld is, leert en kent ze de productie als geen ander. Voor schooltijd ging ze immers als klein kindje al mee naar de paardenmarkt in Brussel. Op haar 16e houdt vader Armand haar thuis van het chique Berlaimont en begint voor haar een harde leerschool. Elke dag om 4 uur op om een hele dag te werken. Toen werd er ook nog gewerkt op zaterdag!

Als 3e en 4e generatie zet Marie-Anne ijverig en gedreven door het ambacht haar passie verder. Een nieuwe fabriek wordt gebouwd in 1992 in het industrieterrein van Hamme (Zwaarveld). Tot op heden wordt daar nog elke dag “t beste van de wereld” onder haar leiding met de hand gemaakt.

Ontspannen doet ze door lange wandelingen te maken in de natuur met haar geliefde honden Flypke & Nouriev.

In 2016 neemt ze deel aan The Sky is the limit waardoor ze Vleeswaren De Nil op de kaart heeft gezet. Met een natuurlijke flair steelt ze de harten van de Vlaamse kijkers. Haar levenswerk werd ‘bekroond’. Niet alleen door de appreciatie en het respect dat de kijker haar betuigd maar ook door koning Filip. De titel van “Officier in de Kroonorde” wordt haar overhandigd in 2017 als blijk van erkentelijkheid.

In 2019 wint ze tijdens het programma Komen Eten door het maken van Vlaamse klassiekers gebaseerd op haar eigen artisanale producten: gegratineerd witloof in ambachtelijk gerookt paardenvlees gewikkeld & lekker bereid paardenstoofvlees met een vers frietje.

In 2023 schittert Marie-Anne De Nil opnieuw op het televisiescherm in The Sky is the Limit All Stars editie. Het leek alsof Vlaanderen nog lang niet genoeg had van deze bijzondere vrouw. Voor Marie-Anne is dit geen probleem. Integendeel, het biedt haar opnieuw de kans om haar liefde en passie voor haar ambachtelijke producten en bedrijf te delen met de buitenwereld. Dit doet ze onder andere door te laten zien hoe ze het logo van De Nil laat tatoeëren op haar handpalm.

Over Marie-Anne De Nil

Geboren te Hamme op 13 december 1953 beseft klein “Jantje” al op zeer vroege leeftijd dat de fabriek haar leven is. Charles De Nil & Zoon was gevestigd in het centrum van Hamme (Klein Hulst).

In de voetsporen van haar vader, Armand De Nil, die haar grote idool en voorbeeld is, leert en kent ze de productie als geen ander. Voor schooltijd ging ze immers als klein kindje al mee naar de paardenmarkt in Brussel. Op haar 16e houdt vader Armand haar thuis van het chique Berlaimont en begint voor haar een harde leerschool. Elke dag om 4 uur op om een hele dag te werken. Toen werd er ook nog gewerkt op zaterdag!

Als 3e en 4e generatie zet Marie-Anne ijverig en gedreven door het ambacht haar passie verder. Een nieuwe fabriek wordt gebouwd in 1992 in het industrieterrein van Hamme (Zwaarveld). Tot op heden wordt daar nog elke dag “t beste van de wereld” onder haar leiding met de hand gemaakt.

Ontspannen doet ze door lange wandelingen te maken in de natuur met haar geliefde honden Flypke & Nouriev.

In 2016 neemt ze deel aan The Sky is the limit waardoor ze Vleeswaren De Nil op de kaart heeft gezet. Met een natuurlijke flair steelt ze de harten van de Vlaamse kijkers. Haar levenswerk werd ‘bekroond’. Niet alleen door de appreciatie en het respect dat de kijker haar betuigd maar ook door koning Filip. De titel van “Officier in de Kroonorde” wordt haar overhandigd in 2017 als blijk van erkentelijkheid.

In 2019 wint ze tijdens het programma Komen Eten door het maken van Vlaamse klassiekers gebaseerd op haar eigen artisanale producten: gegratineerd witloof in ambachtelijk gerookt paardenvlees gewikkeld & lekker bereid paardenstoofvlees met een vers frietje.

In 2023 schittert Marie-Anne De Nil opnieuw op het televisiescherm in The Sky is the Limit All Stars editie. Het leek alsof Vlaanderen nog lang niet genoeg had van deze bijzondere vrouw. Voor Marie-Anne is dit geen probleem. Integendeel, het biedt haar opnieuw de kans om haar liefde en passie voor haar ambachtelijke producten en bedrijf te delen met de buitenwereld. Dit doet ze onder andere door te laten zien hoe ze het logo van De Nil laat tatoeëren op haar handpalm.